Tuesday, 28 January 2014

Sori Sori Naik Lori... :)

Views
Nak minta maaf sbb blog masih dlm proses ubahsuai. 
Tapi link gambar utk enovela boleh function....

:)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Pening Sudah....

Views
Hak hak hak, gelak golek-golek....

Cerita minggu lepas...
Minggu lepas totally mmg menguji ketahanan mental & fizikal. Mana tidaknya, balik dari kelas @KL terus kena demam urat. (Hurm, nampak sgt dah TUA... Urat pun tak tahan bila kena berjalan kaki around 5 km...) Sunguh menyakitkan. Then dua hari selepas itu, dtg pula Mr Diarrhea selama lebih drp 3 hari. Lagi lembik lah jadinya. But still masih boleh keluar outstation with my hubby. Dlm perjalanan balik, as usual when I drove, suddenly nampak mcm kulit di tangan ini kering sgt. Dah boleh lukis2 dah kat situ. So saja niat hati nak minta simpati suami. "Tgok sbb diarrhea sampai kulit pun dah kering..."

BUT.....

My hubby kata dgn serius nyer.... "Itu faktor usia namanya. Bukan sebab diarrhea. Umur dah meningkat..."

GULP...rasa macam lahar gunung berapi nak meletup pun ada. But then, kelakar pun ade. Coz I knew that my hubby itu mengusik ajer.

Usik2 xpikir... touching gak hati den... S.E.N.T.A.P.

tAPI KALAU IKUTKAN MMG DAH TUA PUN...

So, aku terima ajerlah... Asalkan my hubby masih setia dgn isteri kesayangannya ini ..
Dia pun dah tua jugak.... huhuhuhuhuhu :)

But then I recognized One thing about that.... ramai org hadapi masalah yg sama...
Kulit kering...

Keadaan cuaca pun tak menentu...

Urmmm, Mesir dah keluar salji...
Indon pun dah keluar salji...
Suhu Cameron pun dah sejuk drp kebiasaannya...

Apapun moga kita semua sentiasa dalam redha ILLAHI...


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tuesday, 21 January 2014

Hahahaha...

Views
Errr...
For today, got something to share.

Ini kisah lawak antarabangsa...hehehe...(lawak dlm family aku ajew).

Kisahnya...

Bermula apabila 03/01/2014 hari tu... merupakan hari jadi mak aku. Nak dijadikan cerita, mak cik gojes aku yg kat JB nih suruh aku hadiahkan my mom hp yg boleh kakaotalk.

Mslhnya my mom ini tak mahu tukar hp... Katanya, SUSAH... Xreti nak touch screen bagai.
Punyalah pecah perut kami adik beradik bila cuba mengajar emak guna hp touchscreen... siap ber kakaotalk lagi...freecall lagi...

Last last sekali... 
My mom pegang kepala...
Dia kata pening arh kepala mak tgok hp nih...

My mom terus amik remote astro dan layan citer kat astro plok...huhuhu...


Aku harap adik aku dapatlah ajar mak aku ber kakaotalk....

Hehhehe...
Jenuh kami ketawa...

:)


Info: Kebanyakan ORG LAMA(org tua2) ini mmg xsuka benda yg up to date like hp touch screen bagai nih... Kata mereka menyusahkan....

*Peace*



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Wednesday, 8 January 2014

Bila HATI BeRbiCaRa, PENA pun MeNaRi, MINDA pun BeRfuNgSi...

Views
Assalamualaikum...
Alhamdulillah. Sebab pagi ini dikurniakan minda yang cerdas dan fizikal yang cergas. Banyak pula idea yang mencurah2 di minda ibarat hujan yang turun membasahi bumi bagi menyuburkan semua hidupan di bumi. Semestinya idea yang mencurah2 itu diharapkan mampu mebuahkan hasil yang terbaik untuk diri ini. Dalam masa yang sama boleh memberi keajaiban kepada yang berada disekelilingku.

Seperti biasa doaku untuk hari ini...
"Ya Allah, lapangkanlah dadaku. Mudahkanlah segala urusanku. Lepaskanlah simpul pengikat lisanku. Agar mereka memahami perkataanku. AMIN..."



Syukur pada Tuhan kerana hari ini, masih lagi diberikan peluang untuk bernafas di bumi ini. Sesungguhnya masih terlalu banyak tanggungjawab yang belum terlaksana dengan sempurna. Bukan sekadar memenuhi tuntutan duniawi semata2 tapi juga untuk syurga abadi. 

Impian seorang wanita Islam sepertiku/Impian kita semua Para Wanita Islam...
 

Walaupun sebagai manusia kekhilafan itu sentiasa ada namun sebagai hamba kepada pencipta, redha dan pasrah atas segala pengampunan yang dipohonkan. Moga Allah swt mengampunkan dosa2 kita dan merahmati kehidupan kita semua. Apatah lagi di kehidupan yang akhir zaman ini. Semoga kita semua berada dalam lindungan Maha Pencipta...

In Shaa Allah...





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial